מכיוון שאתרי וורדפרס נפוצים כל כך, יחד עם נקודות התורפה של אתרי וורדפרס, הם לעתים קרובות יעד למתקפות והונאות. כאשר אתר וורדפרס נפרץ, להאקר ניתנת למעשה יד חופשית לשלוט באתר כדי לקדם כל מספר וסוג של יעדים זדוניים. במושג ספאם SEO, הכוונה היא ליכולת של האקרים להזריק לאתר וורדפרס מילות מפתח במטרה למשוך תנועה לאתרים אחרים (במקרה הטוב) או לאתרים זדוניים (במקרה הפחות טוב). אתר Sucuri מציין כי יותר מ- 50% מפריצות לאתרי וורדפרס, כוללות ספאם של SEO. לרוע המזל, ספאם SEO באתר וורדפרס אינו תמיד גלוי או ברור מאליו, מכיוון שהוא יכול לחיות לא רק בדפים הציבוריים, אלא גם בקבצי הליבה של אתר וורדפרס.
עבור מרבית בעלי אתר ורודפרס, הסרת ספאם SEO היא מטלה קשה מכיוון שספאם SEO עלול להופיע בצורות רבות ובמקומות בלתי צפויים באתר. כל עוד שספאם SEO קיים באתר, הדבר פוגע במותג, באמינות ואף עלול להוביל להכנסת האתר לרשימה שחורה של גוגל ובמקרים מסוימים להפסקת פעילות האתר על ידי חברת אחסון האתר. במקרה בו מגלים ספאם SEO באתר וורדפרס מומלץ לפנות לספקי שירות מוסמכים להסרת ספאם SEO.
להלן מספר כלים אשר מקלים על זיהוי ספאם SEO באתרי וורדפרס:
קונסולת החיפוש של גוגל – תחילה, חובה להקים את אתר הוורדפרס במסוף החיפוש של גוגל. כלי זה לא רק עוזר למצוא ספאם SEO באתר וורדפרס, אלא גם שומר על "הבריאות הכללית" של האתר. במידה ויש צורך להסיר ספאם SEO מאתר וורדפרס, מסוף החיפוש של גוגל יראה באיזו מחיצה יש לבצע את ההסרה.
דוח השקיפות של גוגל – יש להזין את כתובת האתר או כתובת אחד מדפי האתר בדוח השקיפות של גוגל ולבדוק אם גוגל מחשיב את הדף כבטוח לביקור. גם כאשר אין חדש שהאתר נגוע בספאם SEO, מומלץ מאד לבצע את הבדיקה על מנת לוודא שגוגל אינו מחשיב את האתר או דף בו כיעד לספאם.
בדיקה עצמאית בגוגל – פותחים כרטיסיית גלישה בסתר בדפדפן כרום ומחפשים את כתובת ה- URL של האתר כך שדפי האתר יופיעו בתוצאות החיפוש. יש לחפש דפים שבהם מופיע ספאם או תיאור שאינו קשור לתוכן הדף. חשוב לציין כי בדיקה זו אינה מקיפה ונועדה לסייע לבעלי אתר וורדפרס שאינם מנוסים.
סורקי אתרים – אמנם דוח השקיפות של גוגל מיועד למבקרים באתר, אך קיימים סורקים מקוונים רבים שנועדו לעזור לבעלי אתרים ולמנהלי אתרים. לדוגמה Sucuri SiteCheck ו- UnmaskParasites כוללים פונקציות כמו סריקה של תוכנות זדוניות כמו ספאם SEO באתרי וורדפרס, בדיקת הימצאות ברשימה השחורה ומציאת פגיעויות כגון תוספים שאינם מעודכנים ובעיות אבטחה אחרות.
תוספי אבטחה – על מנת להתנהל בצורה פרואקטיבית באשר להימנעות מספאם SEO באתר וורדפרס, מומלץ להתקין פלאגין אבטחה באתר. תוסף וורדפרס של Sucuri למשל, מקשיח את אבטחת האתר במטרה להפחית את הסבירות לזיהום בספאם SEO. הפלאגין גם מריץ סריקות אוטומטיות לגילוי תוכנות זדוניות וכולל מספר תכונות נוספות לנעילת אתר וורדפרס.
סוגים של ספאם SEO באתרי וורדפרס
גילוי ספאם SEO באתר וורדפרס יכול להיות תהליך מסובך ועל אחת כמה וכמה הפעולות להסרתו. לעיתים אף בלתי אפשרי להבחין בספאם SEO, בייחוד כאשר לא יודעים מה לחפש. להלן תיאור הסוגים הנפוצים ביותר של ספאם SEO באתרי וורדפרס:
קישורי ספאם – האקרים אוהבים אתר בריא המדורג בתוצאות חיפוש מכיוון שהם יכולים להשתמש בו כדי למשוך קורבנות. הם יוסיפו קישורים לתוכן של עמוד רגיל באתר, אשר ייקח את המבקרים לאתר אחר, שם הם ככל הנראה יבצעו הרשמה לאתר.
מילות מפתח לספאם – גם אם הם אינם נראים בדפים ציבוריים, יכולות מילות מפתח ספאם לעזור להאקרים לגרום לאתר הוורדפרס לדרג את מונחי החיפוש בהם הם משתמשים. ניתן למצוא בדרך את כל מילות המפתח הללו במקומות פחות מובנים מאליהם כמו תוכן הדף, למשל במטא הנתונים של הדף.
מודעות ספאם – זיהום ספאם SEO באתר וורדפרס עשוי לכלול מודעות באנר או חלונות קופצים המפנים מבקרים לאתר אחר בו מבצעים האקרים הונאה כלשהי. הדבר יוצר כמובן חוויית משתמש גרועה ויגרום לשחיקת האמון של המבקרים באתר הוורדפרס.
הודעות ודפי ספאם – לאחר שהאקר השיג גישה לאתר וורדפרס, הוא יכול ליצור פוסטים שלמים בבלוגים או דפי אינטרנט המותאמים לדירוג לפי מילות מפתח שהוא רוצה. פוסטים אלו כנראה לא יופיעו בתפריט הניווט של האתר, אך ניתן למצוא אותם ברשימת הדפים המאונדקסים.