אחד ההיבטים שנוטים להתעלם מהם באתרי וורדפרס, הינו אופטימיזציה של גלריות וידאו לצורך SEO וקידום האתר. לא רק שצריך ליצור חוויית משתמש משכנעת ולעודד את קהל היעד לצפות בכל התוכן המוצג, יש לבצע גם אופטימיזציה כך שגוגל ימצא את התוכן, יאנדקס אותו ואז יפנה משתמשים לדף הרלוונטי של האתר בתוצאות החיפוש. חלק גדול מגלריות הווידיאו, בייחוד פלאגינים מוכנים לאתרי וורדפרס – אינן מותאמים במיוחד למטרה זו. לעתים קרובות, בנייתם וביצועם מתמקדים אך ורק בהצגת סרטונים למשתמש הקצה. הם הרבה פחות מתמקדים בשימוש בטכנולוגיה ידידותית לזחלנים של מנועי חיפוש שמנסים למצוא תוכן וידאו ולאנדקס אותו.
ישנן דרישות קריטיות מגלריית וידיאו ידידותית לחיפוש באתר וורדפרס: הסרטונים צריכים להיות קריאים על ידי בוטים וניתנים לאינדוקס. בפועל, המשמעות היא שהסרטונים צריכים להיטען בצורה כזו שזחלן מנוע חיפוש יכול לראות אותם מבלי ללחוץ על כפתור "הפעל", ושכל סרטון קיים בכתובת אתר ייחודית, אותו גוגל יכול לאנדקס. מעבר לכך, עליו לכלול תוכן ייחודי (שאינו וידאו) ואת המטא נתונים המתאימים של Schema.org באמצעות MicroData או JSON-LD. יש צורך גם לקשר את כל הסרטונים באופן שיאפשר ניווט קל וידידותי למשתמש.
כדי שזחלן גוגל יוכל למצוא סרטון, הוא צריך למצוא הטמעה. זה יכול להיות פשוט כמו קובץ mp4 שנכלל בעמוד עם תג HTML5 video, או שהוא יכול להיות מסובך כמו נגן וידיאו JavaScript. כדי לחסוך נפח וזמן טעינה, ביצועים רבים של גלריית ווידאו באתרי וורדפרס טוענים סדרה של תמונות ממוזערות עבור כל סרטון. משמעות הדבר היא שהם יכולים להימנע מטעינת הנגן עצמו עד שהנגן מופעל באופן יזום על ידי המשתמש. הבעיה היא שעבור זחלן גוגל, ביצועים כאלו פשוט נראים כמו קישורים לקבצי מדיה או נגנים ולא כתוכן. דרך טובה יותר לשפר את הביצועים היא לטעון את נגן הווידאו באופן אוטומטי אך באופן לא סינכרוני, כך שהוא לא מאט את שאר טעינת הדף. בדרך זו יכולים זחלני גוגל לראות את נגן הווידאו ובנוסף, הסרטון מוכן לפעול ברגע שהמשתמש לוחץ על 'הפעל'. אם לא נכללת טעינה אסינכרונית, למשל iframe מוטמע של YouTube, ניתן להשתמש בתוסף Yoast Video SEO אשר טוען את התמונה הממוזערת תחילה ואחר כך את נגן הווידיאו ברקע, כך שהסרטון קריא ונגיש לזחלני גוגל.
גוגל מפרש ומאנדקס סרטונים כרכיב של דף HTML רחב יותר (בניגוד לתמונות). במקום להוסיף סרטונים לאינדקס כשלעצמם, גוגל מוסיף אינדקסים לדפים, ואז מחיל מסמך של "מכיל וידאו" על דפים עם סרטונים בהם. הדבר מאפשר לדפים אלו להצטרף לדירוג ב- Google.com/video, כמו גם לתוצאות אורגניות עם 'Rich Snippet' של הסרטון. כתוצאה מכך, לפעמים ניתן למצוא את אותו דירוג העמוד עם קטע וידאו לשאילתות מסוימות וללא דירוג בשאילתות אחרות. גוגל לעתים רחוקות מאוד מוסיף לאינדקס יותר מסרטון אחד לכתובת אתר אחת. לכן, כדי להחיל על כל סרטון דירוג ווידאו – כל סרטון זקוק לעמוד ייעודי משלו.
במובנים רבים הדרך הפשוטה והנקייה ביותר לבניית גלריית וידאו היא להשתמש ב- JavaScript כדי לטעון וידאו ספציפי בלחיצה ולהכיל אלמנטים רבים של מדיה בתוך עמוד יחיד. כמו ששיטה זו גורמת לבעיות בגילוי וידאו, היא גם גורמת לבעיות לאינדוקס הווידאו. למעשה קיימות ארבע גישות שונות של תוספים ליצירת גלריית וידאו. לפי הסדר מהפחות ניתן לאינדוקס, הן כדלקמן:
- כל הסרטונים מוצגים בכתובת אתר אחת: כאן אין שינוי בכתובת האתר כאשר סרטון חדש נטען. וידאו יחיד מוצג בקרוסלה או בלייטבוקס וניתן להחלפה על ידי המשתמש. השיטה אמנם מאוד נקייה ופשוטה מנקודת המבט של המשתמש, אך כמעט בלתי אפשרית לאינדוקס והצגה בתוצאות חיפוש אורגניות של גוגל. הסיבה לכך היא שאין נגן וידאו גלוי וגם לא כתובות אתרים בודדות לכל סרטון. כך פועלים תוספים כמו גלריית הווידיאו של Total-soft או גלריית הווידאו ו- Player Pro מבית CodeCanyon.2)
- הסרטונים המוצגים בכתובת אתר אחת, עם פרמטרי hash לציון תוכן שונה: גישה זו דומה לראשונה, למעט פרמטרי hash (#) בכתובות הדפים המציינים מתי התוכן משתנה. בפועל זה אומר שלכל סרטון יש כתובת URL משלו. זה בהחלט טוב יותר מאשר שכל הסרטונים ייטענו בכתובת אתר אחת ולא מובחנת, מכיוון שלפחות כך מאפשרים למשתמשים לשתף ולקשר לסרטונים ספציפיים בגלריה. על אף זאת, נדיר מאוד שגוגל יתייחס לפרמטרים אלו כאל כתובות URL ייחודיות.
- הסרטונים המוצגים בכתובת אתר אחת, עם מחרוזות שאילתה המשמשות לציון תוכן שונה: שיטה זו שומרת על התחושה והפונקציונליות של גלריית ווידאו בעמוד אחד, תוך שהיא מוודאת שזחלני גוגל מסוגלים לאנדקס כל סרטון. עיבוד בצד הלקוח מייצר באופן דינמי את הדף עבור הסרטונים ומוסיף פרמטר ייחודי של מחרוזת שאילתה לכל סרטון בנפרד. אפשרות זו למעשה יוצרת דף חדש, מה שמאפשר לו להיות מאונדקס באופן אמין יותר מביצוע של פרמטר #. עם זאת, לעתים קרובות מניחים זחלני גוגל כי יש לקבוע קאנוניות לגרסאות המנוהלות של כתובת האתר וגלריה הווידאו (rel=canonical rules). לכן ייתכן שיהיה צורך בבדיקה של הכללים הקאנוניים במידה ורוצים להשתמש בסוג זה של גלריית וידאו.
- הסרטונים מוצגים בכתובות אתרים בודדות בצד השרת: אפשרות זו נותנת את הסיכוי הטוב ביותר לאינדקוס סרטוני ווידאו מבין האפשרויות הקודמות. למרבה הצער אפשרות זו עלולה לכפות מגבלות על ההצגה החזותית של גלריית הווידיאו. בשיטה זו נוצר דף חדש לכל סרטון ונטען כאשר המשתמש בוחר בו. תוספים כגון All-in-one Video Gallery מבית Plugins360 משתמשים בהטמעה מסוג זה. החסרונות כאן הם בצד חוויית המשתמש. לא תמיד זה מושך מבחינה ויזואלית, או אינטואיטיבי לטעון דף חדש כאשר כל מה שהמשתמש רוצה הוא להפעיל סרטון אחר. יחד עם זאת, ניתן למתן בעיות אלו באמצעות כלים לשיפור מהירות טעינת הדף.
נכון להיום אין באפשרות זחלני גוגל לנתח באופן מלא קובץ ווידאו, כך שדפים המכילים סרטון וידאו מוטבע יחיד בלבד, או דפי גלריית וידאו המציגים סרטון יחיד בכיסוי lightbox – גוגל נוטה לראות בהם תוכן כפול. מומלץ לציין בפני זחלני מנועי החיפוש כי למעשה כל דף וידאו מכיל מידע ייחודי ובעל ערך ואפשר לעשות זאת על ידי הוספת תוכן תומך כמו כיתובי וידאו בפורמט טקסט רגיל או לכל הפחות כותרות ותיאורים ב- HTML. לקישורים פנימיים טובים יש חשיבות בסיסית בקידום אתרים ואין הדבר שונה בכל הקשור לגלריות ווידאו באתרי וורדפרס. זחלנים צריכים להיות מסוגלים למצוא ולנווט לכל דפי הבת שבגלריית הווידיאו ויש שתי דרכים לעשות זאת: א- לוודא שלכל דף וידאו יש קישור "הבא" ו"קודם" כך שגם משתמשים וגם זחלנים יוכלו לנווט במהירות בכל התוכן בסדר שצוין: כל עוד גולש אקראי שנחת על כל אחד מדפי הווידאו יכול לעקוב אחר קישורים כדי למצוא את כל דפי הווידאו הנוספים. ב- גלריית הווידיאו זקוקה באופן אידיאלי לדף בית או לדף נחיתה משל עצמה. מנקודת המבט של הזחלן זה אמור להכיל רשימה פשוטה של קישורי HTML המתייחסת לכל דפי הווידאו הייחודיים.