כשמדובר בתכונות ובגמישות העיצובית, אלמנטור, Divi וגוטנברג מאפשרים למעצבי ובוני אתרי וורדפרס ליצור אתרים מדהימים מבלי לכתוב שורת קוד אחת. עם זאת, במקום לשקול את היתרונות העיצוביים שלהם, מומלץ להשוות ולבדוק איזה מבין פלטפורמות בניית אתרי וורדפרס יוצרת אתר וורדפרס שנטען במהירות. אחרי הכל, אתר בעל מראה נהדר הוא רק חצי מהמערכה מכיוון שהוא צריך להיטען מהר כדי לאפשר חוויית משתמש טובה יותר, לשפר את אחוזי ההמרה של האתר ולמקסם את דירוג ה- SEO שלו.

בבדיקה שנערכה על ידי wp-rocket נמצא כי קיים יתרון קטן לאלמנטור מבחינת ביצועים בזכות יצירת קובץ הקטן יותר: אלמנטור פשוט מעמיס פחות משקל כברירת מחדל. גם כאשר מוסיפים יותר תוכן, אלמנטור עדיין עשוי לייצר קובץ קטן יותר מ- Divi, אם כי התוצאות המדויקות תלויות בעיצוב הספציפי של הדף. כמו כן נמצא כי Divi עושה עבודה טובה יותר בהגבלת בקשות ה- HTTP שלה, אולם קל לתקן את הבעיה הזו באלמנטור באמצעות תוסף ביצועים. מבחינת הבדלי SEO בין Divi ואלמנטור לא נמצא הבדל גדול: שתי הפלטפורמות מאפשרות שליטה בהגדרות SEO באמצעות תוספי SEO פופולריים, ושניהם נטענים מספיק מהר כדי למזער או לבטל בעיות בזמני טעינת הדפים. למרות זאת ישנם כמה הבדלי נוחות. לדוגמא, Yoast SEO הוציא תכונה שמאפשרת להציג / לערוך את הגדרות / ניתוח SEO של Yoast מתוך ממשק אלמנטור וזה פשוט הופך את זה לנוח יותר מכיוון שכבר לא צריך לחזור לעורך הרגיל כדי לשלוט בהגדרות SEO של Yoast באלמנטור. בסך הכל, ניתן לייצר דירוג גבוה של אתרי וורדפרס שנבנו עם Divi וניתן גם לייצר דירוג גבוה של אתרים שנבנו עם אלמנטור. בשורה התחתונה, ישנם גורמים משמעותיים הרבה יותר עבור קידום אתרי וורדפרס מאשר הפלטפורמה לבניית עמודים.

עורך גוטנברג ושיטת הבלוקים תופס תאוצה למרות שאינו בונה דפים באותה צורה כמו אלמנטור וכן, עבור בוני אתרי וורדפרס מתחילים או כאלו שאינם בעלי ניסיון בקוד וב- CSS, משך העבודה עם גוטנברג עלול להיות ארוך ומיגע יותר מאשר אותה עבודה עם אלמנטור. יחד עם זאת, יש לציין כי ציוני ה- PageSpeed ​​Insights של אתרי וורדפרס מבוססי גוטנברג, גבוהים באופן מובהק וניכר מאתרי וורדפרס מבוססי אלמנטור.