הנגשת אתרי וורדפרס הינה תחום אשר לחשיבותו מודעים רוב מפתחי הרחבות וורדפרס ומעצבי אתרי וורדפרס. המטרה בהנגשת אתרי וורדפרס אינה רק על מנת להימנע מתביעות, אלא מפני שזהו הדבר הנכון לעשות עבור אנשים בעלי מוגבלות. בשלב הראשון לביצוע בדיקות הנגשה לאתר וורדפרס, יש להכיר את עקרונות הנגישות של WCAG 2.0 ומומלץ תחילה לעבור על הקטגוריות הבסיסיות על מנת לקבל הבנה טובה יותר של ההנחיות הכלליות ומה כרוך בהן. הנחיות WCAG 2.0 כוללות למשל: טכניקות בסיסיות שמטרתן להפוך את אתר הוורדפרס לקריא על ידי קוראי מסך, טיפול בתמונות ובטקסט חלופי (ALT) לתמונות, הצגה ושילוב של וידאו בתוכן, שימוש נכון בצבעים וניגודיות באתר וורדפרס, פריסה נכונה של דפי האתר, מבנה והגדרת הניווט באתר ועוד. כאמור, שלב זה מהווה עבור בעלי אתר וורדפרס הכרה בסף הנגישות לאתרי וורדפרס ויסייע בהבנת היקף העבודה הדרוש בכדי להפוך אתר וורדפרס לנגיש.
ולידציה של קוד אתר וורדפרס לצורך הנגשת האתר עלולה להוות אתגר לא קטן. מומלץ לבצע שלב זה בעזרת מפתח או מתכנת אשר ביכולתו לבדוק את הסמנטיקה של קוד אתר וורדפרס ולהתאים אותו לתקן WCAG 2.0. ישנה אפשרות לעבוד עם כלי בדיקת הנגישות של W3C שהוא למעשה הגוף הרגולטורי של האינטרנט, אולם כלי האימות של W3C הוא ברובו אינפורמטיבי ואינו ממצה: יש לבדוק את הקוד הבסיסי של אתר הוורדפרס, לרבות HTML, XHTML ו- SMIL, להקפיד על טקסט חלופי לתמונות, ציות לתקן קוד WCAG 2.0, לחפש קישורים שבורים ולתקן אותם (בנושא זה מומלץ לעבוד עם פלאגינים ייעודיים במאגר התוספים של וורדפרס).
בדיקת תאימות לקוראי מסך עבור אתרי וורדפרס תסייע לגולשים רבים בעלי מוגבלות להשתמש באתר כמו כולם. דרך פשוטה, מהירה ויעילה לבדוק אם אתר וורדפרס עובד עם קורא מסך, היא לדמות אותו באמצעות כלים כגון הרחבת ChromeVox (תוסף chrome) או Fang (תוסף עבור Firefox). קוראי מסך תלויים בקוד צליל סמנטיקלי, בתוכן מובנה לוגית ובלחצני ניווט וצלילים ברורים. אם כל אחד מהרכיבים הללו אינו מיושם כהלכה, חוויית המשתמש עם קורא מסך עלולה להיות לא טובה. שלב זה של הנגשת אתר וורדפרס נותן מושג באשר לביצועים של האתר עבור משתמשים המסתמכים על תוכנת קריאת מסך. כברירת מחדל, קוראי מסך יסייעו גם למשוך תשומת לב למגוון רחב של בעיות באתר שלך סביב ארגון סמנטי ותכני הדפים.
השלב הבא של בדיקת נגישות אתר וורדפרס יהיה ביקורת של התוכן כולל מאמרים, תמונות, וידאו, פודקאסטים וכל מדיה אחרת: האם ניתן להשתמש בכל האפשרויות של תפריט הניווט? כאשר מכווצים ומרחיבים את המסך – האם תוכן האתר מסתדר אוטומטית באופן קריא ונגיש? האם כותרות הדפים מאפשרות חלוקה הגיונית ונוחה של התכנים בכל דף? האם לכל הסרטונים באתר יש כתוביות או תיאור קולי? עבור עיוורי צבעים – האם הצבעים באתר מנוגדים מספיק, האם ניתן להחליף את הניגודיות לצבעים שונים? כלי תיאורי חשוב מאד למגוון רחב של משתמשים – האם לכל התמונות באתר יש טקסט ALT? שלב זה יעזור לבעלי אתר וורדפרס לזהות נקודות חוזק והזדמנויות לעדכון התוכן באתר.
באופן אידיאלי, בשלב זה מומלץ לבצע בדיקות הנגשה לאתר וורדפרס על ידי משתמשים בעלי מוגבלויות אשר יזהו עבור מפעילי אתר הוורדפרס את כל תחומי הקושי בהם הם נתקלים, בייחוד תחומים אשר לא זוהו על ידי כלי אבחון. שלב זה חשוב מאד לצורך קבלת משוב ממשי ובעל ערך אודות אופן הפעולה של אתר וורדפרס מנקודת מבט של צרכני נגישות. חשוב מאד ליצור רשימת משימות הכוללות את המשובים ואת אופן הפעולה לתיקון בעיות הנגישות.