חלק מבעלי אתרי וורדפרס חוששים מהשבתת האתר, בעוד אחרים מתעלמים מהאפשרות ומקווים לטוב… לרוע המזל, האחרונים עלולים למצוא את עצמם במצב קשה במידה ואתר הוורדפרס אכן נופל. קיימים צעדים רבים בהם ניתן לנקוט באופן פרואקטיבי על מנת למנוע מצבים בהם אתר הוורדפרס מושבת ובמקרה הגרוע ביותר – להעלות אותו במהירות מהגיבוי האחרון שלו.
השבתה של אתר וורדפרס יוצרת מצב בו אין באפשרות משתמשי האתר ומבקרים בו, לגשת אליו. בסופו של יום המשמעות היא אובדן הכנסה מהאתר, בייחוד כאשר מדובר באתר מסחר אלקטרוני אשר השבתה שלו אינה מאפשרת ביצוע רכישות. אתר וורדפרס המבוסס על בלוגים, עלול בעקבות השבתה לחוות ירידה מהכנסה דרך פרסומות וירידה בשיעורי ההמורות למנויי דוא"ל. אם השבתת אתר וורדפרס הופכת לבעיה חוזרת על עצמה, ההשפעות השליליות עשויות להיות ארוכות יותר לאורך זמן, כמו למשל השפעה שלילית על אמינות האתר / המותג. השבתת אתר וורדפרס עלולה להשפיע לרעה גם על דירוג האתר במנועי החיפוש. אמנם תקופות קצרות של היעדר נגישות מדי פעם אינן אמורות לגרום ל"עונש" מצד מנוע החיפוש, אולם השבתה מוגזמת עלולה לפגוע באופטימיזציה של האתר למנועי החיפוש (SEO).
הדרך הפשוטה ביותר להימנע מההשלכות השליליות של השבתת אתר וורדפרס, הינה למנוע את התרחשותה מלכתחילה. תמיד קיים סיכון שאירוע יוצא דופן כמו נפילת שרת יכול להשפיע על הזמינות של האתר ולא משנה אילו אמצעי זהירות נוקטים. שישה טיפים להלן עשויים לעזור להימנע מבעיות נפוצות יותר:
מעקב אחר זמן השימוש באתר: השלב הראשון למניעת השבתה הוא לדעת אם ומתי זה מתרחש ולכן, מעקב אחר זמן הפעילות של האתר יכול להיות שימושי להפליא עבור מנהלי אתר וורדפרס. באופן אידיאלי האתר יפעל ב- 100% מהזמן, אך יתכן שזה יהיה המצב. מעקב אחר זמינות האתר יכול להתריע כאשר הוא לא מקוון, כך שמנהל האתר יכול לנקוט בפעולה מהירה כדי למנוע השבתה מוגזמת. ישנן מספר דרכים בהן אפשר להגדיר מעקב לאתר ואחת היא להשתמש בפלטפורמת ניהול ביצועים כמו Pingdom אשר עוקב אחר מדדי אתרים שונים, כולל מהירות אתר וזמן פעולה. ניתן להגדיר התראות באמצעות מגוון ערוצים, כולל אימיילים, SMS והתראות לנייד בשילוב התראות לצד שלישי. בדרך זו, יכולים כל חברי צוות ניהול אתר וורדפרס לדעת מיד אם משהו השתבש באתר או שהוא הושבת. ניטור זמן עבודה הוא גם תכונה הכלולה במספר תוספים פופולריים של וורדפרס, כגון Jetpack. כמו כן, BlogVault הינו תוסף גיבוי וורדפרס שכולל גם פיקוח על זמן פעולה עם התראות לדוא"ל.
בחירת ספק אחסון אתרים אמין: ספק אחסון וורדפרס ממלא תפקיד מכריע בזמינותו המתמשכת של האתר. במידה ושרת אחסון האתר אינו מתוחזק כראוי, סביר להניח שתדירות נפילת האתר ואף השבתתו – גדולים. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת ספק אחסון אתרים, בייחוד כשמדובר במניעת השבתה באתר: המוניטין של ספק האחסון ואמינותו בעבר, ערבות ספק האחסון ל- Uptime, הזמינות של צוות התמיכה הטכנית של חברת האחסון כך שניתן לקבל סיוע בכל עת כמידה והאתר אינו פעיל. דרך מהירה אחת לקבוע אם ספק האחסון הינו אמין, היא לחפש ביקורות ברשת. לקוחות לא מרוצים ככל הנראה תיעדו ברשת את חוויותיהם ואפשר ללמוד מהם להימנע מספק אחסון אתרים שלקוחותיו חוו נפילות או השבתות מרובות של האתר. שווה לבדוק את הערבות ל- Uptime של ספק האחסון. בדרך כלל זהו סעיף בחוזה ההתקשרות בין בעל האתר לבין חברת אחסון אתרים הקובע כי זכאות להחזר להחזר מלא או חלקי אם האתר אינו משיג את זמן המינימום שצוין. כאשר ספק אחסון אתרים מעניק ערבות כזו, זה בדרך כלל אומר שהחברה בעלת מוטיבציה גבוהה לשמור את האתר פעיל וזמין ברשת. בדרך כלל, בעל האתר אחראי לקבוע אם ספק האחסון עומד בערבות המינימום שלו ל- Uptime וזו סיבה טובה לפקח על זמינות האתר באמצעות כלים כמו זה של CodeinWP אשר מציג נתונים סטטיסטיים לגבי הזמינות של מספר חברות אחסון וורדפרס מובילות במהלך שבעת החודשים האחרונים.
בחירה זהירה של פלאגינים וערכות עיצוב: מגוון תוספי וורדפרס וערכות העיצוב לאתרי וורדפרס העומדים לרשות משתמשי וורדפרס הוא אחת החוזקות הגדולות ביותר של הפלטפורמה. למרבה הצער, ישנם חסרונות מסוימים במערכת זו: תוספים שפותחו על ידי חובבני וורדפרס עלולים להוביל לקונפליקטים בקוד האתר וזה עלול לגרום להשבתתו. בעת בחירת תוספים או ערכות עיצוב לאתר וורדפרס יש להקפיד על: תוספים וערכות עיצוב שעוכדנו לגירסה האחרונה שלהם, תוספים וערכות עיצוב שאינם מהווים מקור לחוסר תאימות או התנגשות עם תוספים אחרים באתר או עם ליבת וורדפרס, גירסת PHP עדכנית.
אבטחה יסודית של האתר: אחד הגורמים המאיימים ביותר להשבתת אתר וורדפרס, הינה מתקפת סייבר. האקרים שמקבלים גישה לאתר עלולים לזרוע הרס במגוון דרכים שחלקן גם יכולות להשבית את האתר. ביצוע מספר שיטות מומלצות בנושא אבטחה יכול לסייע בהמנעות מפגיעה מלכתחילה, או להתאושש ממנה במהירות אם האקר מצליח לפרוץ את ההגנות של האתר: גיבוי האתר באופן קבוע, הגבלת ניסיונות כניסה למניעת התקפות Brute Force בהן משתמשים האקרים כדי לקבל כניסה לאתר על ידי בדיקה חוזרת ונשנית של שמות משתמש וסיסמאות, הפעלת אימות דו-שלבי למניעת גישה של האקרים לפאנל ניהול האתר, סריקה אחר תוכנות זדוניות באמצעות כלים אמינים אשר יכולים לנתח את האתר ולקבוע אם קוד זדוני נוסף אליו ,הגדרת חומת אש ליישומי אינטרנט (WAF) שתפקידה לעקוב אחר התנועה באתר ולחסום משתמשים חשודים.
חידוש רישום שם הדומיין בזמן: קשה לזכור משימות תחזוקת אתרים שצריכות התייחסות רק פעם בשנה (או אפילו בתדירות נמוכה יותר). לרוע המזל, אם שוכחים לחדש את רישום שם הדומיין, הדבר יגרום לכך שהאתר ירד מרשת האינטרנט גם אם הוא מאובטח בצד האתר ובצד שרת אחסון האתר. רוב הרשמים מגדירים חידוש אוטומטי כברירת מחדל. עם זאת, אם בעל הדומיין ביטל אפשרות זו ותוקף הדומיין פג, האתר ירד מהרשת ואף קיים סיכון כי מישהו אחר כבר רכש את שם הדומיין. מסיבה זו, עדיף פשוט לשמור על אפשרות חידוש אוטומטי או לקבוע תזכורת תקופתית לחידוש רישום שם הדומיין.
אופטימיזציה למהירות האתר: מבחינה טכנית, ניתן לשמור על זמן פעולה של מאה אחוז מבלי לבצע אופטימיזציה לביצועי האתר. עם זאת, ייתכן שמשתמשי האתר לא יראו את זאת באותו אופן. במידה ודפי האתר נטענים באטיות, מבקרים מסוימים עשויים לחשוב שתוכן האתר אינו זמין ולצאת מהאתר חזרה לתוצאות החיפוש לפני שהם מקבלים את התוכן. במקרים אחרים, אתר איטי עלול לגרום לשגיאות טעינה ואף השבתה של האתר. לכל שרת מגבלת זמן טעינה ואם האתר אינו מסוגל למלא בקשת טעינה בפרק הזמן הקבוע, הדבר עלול להוביל לשגיאת זמן של השרת ולאי הצגת האתר. בנוסף, ביצועים לקויים הם קטלניים לחוויית המשתמשים באתר (UX).